#17 Uusi harrastus - joulukortti tulitikkuaskistaPinterestin kuvavirrassa törötti eräänä laiskana iltana tulitikkuaskista tehty kortti. Vau! Kaikkea sitä onkin keksitty tehdä! Nysvääjähän menee sellaisesta itselleen uudesta kuvasta ja ideasta aivan sekaisin. Mielikuvitus villiintyi pitelemättömäksi. Hyvä, että pystyin seuraavana päivänä töihini keskittymään.

Pitihän askiaskartelua heti kokeilla! Joulukorttien antamisen aika oli lähellä ja kotoa löytyi valmiina iso määrä sekalaista jouluaskartelumateriaalia. Päätin pärjätä niillä. Sinooperista löytyi pieniä ja suuriakin askarteluaskeja. Sitten ei muuta kuin kotiin pimeää talvi-iltaa ja työstressiä lievittämään puhdaslinjaisella, päätä tyhjentävällä nysväämisellä!

Blingbling ja itse tulostamalla puuhatut joululauluprintit olivat ensimmäisiä askeiluideoitani. Pienten askien väsääminen on miellyttävän haastavaa puuhaa. Sitä aion jatkossakin kokeilla vaikkapa synttärikortin muodossa. Kirjoitin nyt ensimmäisellä kerralla viestin haitariksi taitetulle paperille. Värillinen paperi olisi ollut kaunis, mutta kotoa ei löytynyt sopivan ohutta tällä kertaa. Halusin askeista myös hieman huolettoman oloiset, mutta netistä löytyy kyllä ideoita myös tarkkaan askirakenteluun, jos olet kiinnostunut sellaisesta.

Pienten yksityiskohtien määrää voi tällaiseen pieneen askitekeleeseen lisätä määrättömästi oman makunsa mukaan. Materiaalien ja värien sommittelu oli mukavaa ja rentouttavaa. Lisäilin liimaamalla "jalokiviä" valmiskuvioihin ja huomasin, että askin sisään voi laittaa vaikka mitä mukavaa. Jälkeläinen onneksi hoksasi ehdottaa heti ensimmäistä askikorttia avatessaan, että kannattaa kuitenkin liimata askin kaikki sisältö paikoilleen, jotta se ei kilistele pitkin lattioita. Saajahan ei välttämättä avaa askia siinä asennossa kuin minä kuvittelen. Fiksu huomio. Muutenhan vain mielikuvitus on rajana tälle askartelulle!

Postitse askikortin lähettäminen vaatii erityispakkailua, jotta se säilyy askina perille asti :). Käytin koristeiden liimaamiseen Sinooperin normaalia askarteluliimaa ja pieniä, kohottavia liimatyynyjä.

Jos kiinnostuit, aloita hakusanoilla match box cards, match box christmas cards, match box diy ja tulitikkuaskikortit. Valmistaudu vakavasti otettavaan inspiraatioon, jos olet nysvääjä ja aihe on sinulle uusi :)Kommentit