#2 Hoida rästihomma pois murheesta - osa 1.

Rästihomman hoitamisenkin on väitetty parantavan onnellisuuden tunnetta. Tai kuten Gretchen Rubinin sanat on suomennettu kirjassa Onnellisuusprojekti: "Toimita kalvava askare". Kaikista lukuisista Kartanossamme uinuvista kalvavista askereista valitsin tällä kertaa inhokkini kahvinkeittimen puhdistuksen. 

Minulla ei ole näyttää teille kuvaa alkutilanteesta. Sellainen olisi vaatinut ei sovi herkimmille -varoituksen. Paikkakunnalla on todella kalkkinen vesi, niin kalkkinen, että jostain pitäisi tulla viiden vuoden välein korvausrahat kaikkien kodin lavuaarien ja veden kanssa tekemisissä olevien laattojen vaihdattamiseen. Mitähän sellainen kalkin suodattaminen mahtaisi kunnalle kustantaa? Olen aika varma, että aika moni olisi tällä seudulla valmis lahjoittamaan rahaa suodattimeen. Sen verran ison luokan ongelmasta on kyse. Kalkki tekee kauheuksia myös kahvinkeittimelle, mutta mikä siinä onkaan, kun silmät ja makunystyt tottuvat monenmoiseen, törkymäärään kalkkiakin. Hävettää sanoa, mutta meillä on kahvinkeitin viimeksi pesty luultavasti melkein 2 vuotta sitten... Terveisiä vaan kaikille teille, jotka tätä ihmelientä olette meillä juoneet. Jos ei vielä ole koleran merkkejä ilmaantunut, niin ei varmaankaan mitään hätää.

Tämä "kalvava askare" oli muistikuvissani noin tunnin operaatio. Tällä kertaa kuitenkin menin löytämään automarketista itselleni ennennäkemättömän puhdistusaineen. Varoitusteksti tuotepaketissa oli suunnattoman vaikuttava. Mitä enemmän siinä pelotellaan, sitä tehokkaampihan se aine on? Kallein se ainakin oli, mutta ajattelin panostaa. Oli niin kertakaikkiaan pelottavan syövyttävä aine tarjolla siinä.

Kotona puuhastelin toisen pullollisen litkua keittimen vesisäiliöön supervarovasti. Oikein kumihanskat kädessä, olin niin vaikuttunut pelotteista. Litra vettä perään ja keitin päälle. Täytyy sanoa, etten ole ikinä nähnyt moista... Yleensä puhdistusaine on irrottanut kalkin siten, että pannuun valuu lievääkin lievemmin valkoista vettä. Mutta tämä aine oli muuttunut läpinäkyvästä vihertäväksi, ja kalkki irtosi vesisäiliöstä ja putkiston uumenista pieninä laattoina ja valui kahvipannuun veden mukana. Vaikuttavaa. Sitten piti tietty huuhdella keitin huolellisesi useampaan otteeseen pelkkää puhdasta vettä "keittämällä". Kalkkilevyjä ja -hitusia ilmaantui kahvipannuun vaikka huuhteli kuinka! Tunnin homma venyi lopulta uskomattomasti melkein neljäksi tunniksi ennenkuin keittimen läpi tuleva vesi oli oikeasti puhdasta!

Kääntöpuolena tässä on tosiaan se, että 

meillä on luultavasti jo jonkin aikaa juotu sellaista kahvia, jota voisi verrata siihen erikoiskahviin, jonka papujen pitää ensin kulkeutua sivettikissan suoliston läpi. 
Nyt on sitten totutteleminen normaaliin sumppiin taas.

Puhdistusaine oli muuten Braunin Descaler 2x1, 100 ml. Huomautan, että tämän tuotteen blogissa mainitsemisesta en saa tuloja vaan menetin rahaa ostaessani tuotteen, joten voit rauhassa halutessasi kokeilla :)

Ja lopputulos: kyllä tuli hyvä mieli pitkäksi aikaa tämän rästihomman suorittamisesta. 

Katsokaa ja ihailkaa, neljän tunnin homma:


Kommentit